joi, 25 aprilie 2013

Cum au spulberat hackerii peste 100 mld. dolari de pe bursa americana in cateva secunde. Reactia pietelor la un atac asupra presedintelui american

Cum au spulberat hackerii peste 100 mld. dolari de pe bursa americana in cateva secunde. Reactia pietelor la un atac asupra presedintelui american
FBI si Comisia de Securitate Americana (SEC) desfasoara o ancheta, dupa ce peste 100 miliarde de dolari au fost temporar retrase de pe bursa din Statele Unite, in urma unei alerte false de pe contul de Twitter al Associated Press, informeaza The Telegraph.


Contul de socializare al agentiei de presa a fost deturnat, iar hackerii au transmis mesajul “Breaking news: Doua explozii au avut loc la Casa Alba si Barack Obama este ranit”.
 
Fiind una dintre cele mai de incredere surse de stiri din America, la scurt timp de la publicarea sa, anuntul a avut repercusiuni in piata, indicele Dow Jones scazand cu 1% in doar doua minute. Si alti indici bursieri importanti, cum ar fi S&P, au suferit modificari asemanatoare.
 
Pierderile au fost recuperate rapid, dupa ce toata lumea si-a dat seama ca e vorba de o alarma falsa, dar situatia a creat ingrijorare, cu atat mai mult cu cat vine la putin timp dupa atacul de la maratonul din Boston.
 
Puteti fi linistiti, cercetam cazul. Nu pot sa va spun exact cum sta treaba in momentul asta sau ce cautam, dar vrem neaparat sa intelegem asemenea rasturnari de situatie, indiferent ca au loc pe o durata scurta de timp”, a declarat Daniel Gallagher, comisarul SEC.
 
Canalul de stiri Russia Today a fost unul dintre putinele care a cazut in capcana, repostand mesajul pe contul lor, cu mentiunea ca urmeaza sa aduca si alte informatii. La Washington, corespondentul AP, Julie Pace, a fost nevoita sa isi intrerupa relatarea de la Casa Alba, ca sa infirme zvonul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Rujan Mihnea Marian