Samsung Galaxy S4 a fost lansat, miercurea trecută, în România. Smartphone-ul a aterizat în Bucureşti cu un elicopter şi a ajuns şi în redacţia „Adevărul“. Samsung Galaxy S4 a fost trecut printr-o serie completă de teste.
Forma Galaxy S4 este una simplă. Sud-coreenii au ales să folosească linii laterale drepte şi colţuri rotunjite iar dacă ar fi să tăiem telefonul în două, cele două jumătăţi ar fi simetrice
.
Hardware
Samsung Galaxy S4 a venit în România în varianta cu procesor quad-core (i9505), spre dezamăgirea multor persoane. Totuşi, procesorul este unul foarte puternic, Qualcomm Snapdragon 600, şi este tactat la 1,9Ghz. Samsung Galaxy S4 are o memorie de 2GB RAM iar spaţiul de stocare poate fi 16/32/64 GB. Modelul testat de noi are 16GB, însă toate versiunile dispun de un slot pentru card microSD care poate mări spaţiul de stocare cu până la 64 de GB. Chipsetul grafic este de tip Adreno 320. Ecranul are 5 inci şi rezoluţie Full HD (441 ppi) şi camerele foto sunt de 13 şi 2 megapixeli. Bateria este de 2600 mAh.
Ecran
Samsung Galaxy S4 are un ecran de cinci inci. Display-ul este de tip Super AMOLED şi are o rezoluţie Full HD - 1080 x 1920 de pixeli.
Densitatea pixelilor este de 441 ppi. Numărul de pixeli per inci este mare, dar nu la fel de mare ca şi la HTC One, smartphone cu ecran de 4,7 inci, care are 469 pixeli per inci. Cei 58 de pixeli în plus pe inci sunt insesizabili. Samsung Galaxy S4 oferă o claritate excepţională în când vine vorba de redarea textului, imaginilor sau clipurilor video. Dacă la numărul de pixeli per inci stă mai prost decât HTC One, Samsung Galaxy S4 străluceşte la capitolul culoare şi luminozitate. Culorile oferite sunt foarte vii dar, spre deosebire HTC One unde totul era suprasaturat, Samsung Galaxy S4 este foarte fidel când vine vorba de redarea nuanţelor. Luminozitatea este şi ea mai mare însă lumina generată nu este obositoare pentru ochi.
Performanţă
Browsing-ul pe Samsung Galaxy S4 este foarte rapid iar aplicaţiile se lansează instantaneu. Nu există întârzieri când vine vorba de accesarea aplicaţiilor şi procesorul Snapdragon S600 tactat la 1,9Ghz, ajutat de cei 2GB de memorie RAM, permite rularea simultană, în acelaşi ecran, a două aplicaţii diferite. Oricât de multe aplicaţii am fi avut deschise pe fundal, smartphone-ul nu a dat semne de oboseală şi nici nu s-a încins
.
Nici procesorul grafic nu este de ignorat. Andreno 320 este unul dintre cele mai bune GPU-uri la ora actuală, fiind depăşit numai de Power VR SGX543MP4 de pe iPad 3. Am jucat jocuri precum Temple Run 2, Into the Dead şi Contract Killer Zombies 2. Toate au rulat fără niciun fel de problemă. În Quadrant, Samsung Galaxy S4 a obţinut 12173 puncte, cam cu 200 de puncte mai mult faţă de HTC One. În Antutu, scorul a fost de 23741 de puncte iar 3D Mark, software care se axează pe testarea performanţelor grafice, a clasat Samsung Galaxy S4 pe locul doi, după Xiaomi Mi-2s, cu 10787 de puncte
Software si interfata
Sud-coreenii nu oferă versiunea stock a Android Jelly Bean 4.2.2 cu Samsung Galaxy S4, ci o versiune modificată. Sistemul de operare de la Google este transformat prin suprapunerea interfeţei TouchWiz Nature UX 2.0. Aceasta schimbă elementele vizuale oferite de Android şi asta este un lucru bun. Primul lucru pe care îl observăm atunci când apăsăm pe butonul de deblocare al ecranului este mesajul „Partener de viaţă“. Nu vă faceţi griji, poate fi schimbat din setări şi tot de acolo se poate regla şi fontul şi culoarea acestuia sau poate fi scos definitiv. Sub acest mesaj este ceasul iar ecranul este împărţit în două. Deblocarea telefonului se face cu un swipe în partea de jos a ecranului (se produce un efect luminos sau de undă la atingere, efect care poate fi dezactivat complet).
Cei care preferă simplitatea, au la dispoziţie modul „Simplu“. Acesta are în total trei ecrane. Ecranul principal are un widget cu ceas, un widget cu vreme şi calendarul, aplicaţia pentru camera foto, galeria foto, Internet, telefon, contacte şi mesaje. În partea stângă se găseşte istoria convorbirilor iar în partea dreaptă este un ecran cu aplicaţii care poate fi personalizat. Aplicaţiile care nu şi-au găsit loc pe cele trei ecrane apar sub formă de listă. Mulţiumită intefeţei TouchWiz, Samsung Galaxy S4 vine cu un mod foarte interesant de „Ferestre multiple“. Utilizatorul trebuie mai întâi să activeze modul din meniu, după care trebuie să ţină apăsat pe butonul de „Înapoi“. În partea stângă a ecranului va apărea o bară cu aplicaţii. Deschidem o aplicaţie, deschidem bara si tragem o altă aplicaţie pe ecran. Telefonul rulează acum două aplicaţii simultan, pe acelaşi ecran.
Pentru a va lamurii in totalitate despre noul Samsung Galaxy S4 vizionati un review realizat de mobilsimo :
joi, 25 aprilie 2013
Samsung Galaxy S4 Review (Video)
4/25/2013 07:29:00 p.m.
Alexandru
No comments
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu